Over Dog Rescue Greece

Informatie over Stichting Dog Rescue Greece
Ontstaansgeschiedenis.

Arnolda Westerduin, samen met haar inmiddels overleden man Willem, oprichter en voorzitter van Dog Rescue Greece, was op Kreta toen ze Ilia, een ernstig ziek hondje tegenkwam en zich over haar ontfermde.
Door dit hondje is ze zich gaan verdiepen in de zwerfhondenproblematiek in Griekenland.

Regelmatig zijn Arnolda en Willem daarna afgereisd naar Griekenland om hulp te bieden aan de zwerfhonden.
Ze kregen er steeds meer contacten en richtten in 2012 stichting Dog Rescue Greece op.

Over Dog Rescue Greece 01 Banner
Omgang met dieren.

Door de toenmalige financieel-economische crisis en de gevolgen daarvan is de huidige situatie in Griekenland zeer moeilijk. Ook het cultuurverschil in de manier van omgaan met dieren zorgt ervoor dat dieren onder aan de ladder staan.

Honden worden vaak verwaarloosd, mishandeld, achtergelaten, vergiftigd of op een andere gruwelijke wijze gedood.
Over Dog Rescue Greece 02 mishandeld
Over Dog Rescue Greece 03 verwaarloosd
Puppy’s staan in dozen voor de huizen van onze Griekse gastgezinnen of worden over de muur in een tuin gegooid.
Over Dog Rescue Greece 04 achtergelaten
Honden die moeten proberen te overleven op een vuilnisbelt, die onnodig moeten lijden en die aan hun lot worden overgelaten.
Over Dog Rescue Greece 05 vuilnisbelt 1
Over Dog Rescue Greece 05 vuilnisbelt 2
Doelstelling.

Dog Rescue Greece verleent hulp aan verwaarloosde en mishandelde honden (meestal zwerfhonden) in Griekenland. De honden en vooral hun puppy’s worden gevonden in vuilcontainers, langs de weg of op het strand. De stichting helpt de honden in Griekenland op diverse manieren en in de breedste zin van het woord.

  • De meest bekende manier is dat wij zorgen voor adopties van deze zwerfhonden in Nederland. Samen met de vrijwilligers in Griekenland worden de honden zorgvuldig uitgezocht die voor adoptie in Nederland in aanmerking komen. Ze worden geselecteerd op sociaal gedrag naar mens en dier. Alle honden die naar Nederland komen, gaan eerst in Griekenland naar een dierenarts voor een gezondheidscheck, inentingen en de afgifte van een dierenpaspoort. Na aankomst in Nederland wordt de hond, indien er nog geen adoptiegezin is gevonden, eerst geplaatst in een gastgezin, waarna een adoptiegezin wordt gezocht. Na adoptie vindt er, gedurende geruime periode, nazorg plaats. In geval van problemen wordt er gekeken naar de mogelijkheden van herplaatsing.
  • Omdat we ons terdege realiseren dat alleen het overbrengen van honden naar Nederland geen oplossing is voor de bron van het probleem, werken we ook actief mee aan sterilisatieprojecten: het laten uitvoeren van castraties en sterilisaties in Griekenland.
  • Verder zetten we ons in voor het geven van eerstelijns opvang aan honden ter plaatse, via een uitgebreid netwerk van vrijwilligers in Griekenland.
  • Tot slot dragen we eraan bij dat de bewoners van Griekenland zich meer bewust worden van een goede omgang met dieren en ook van het op juiste wijze houden van dieren.
Aan dierenliefde zijn geen grenzen verbonden.
Wij denken in oplossingen, niet in problemen. En voor ieder probleem is een oplossing.Arnolda Westerduin
Hulpvraag vooral in Athene.

Regelmatig zijn de vrijwilligers van Dog Rescue Greece in Athene te vinden om te helpen. Daar zijn ze vooral bezig met voorlichting en het helpen van de zwerfdieren. Ze signaleren problemen, leggen contacten – vooral met de plaatselijke bevolking – en geven informatie over het steriliseren en castreren van honden.

De honden.

De honden staan bij Dog Rescue Greece op de eerste plaats.
De vrijwilligers werken met persoonlijke aandacht voor de adoptanten, gericht op verbondenheid en met oog voor detail. Ze kunnen zich goed inleven in persoonlijke omstandigheden en denken graag mee.
Goede nazorg en begeleiding heeft de stichting hoog in het vaandel.

De hondjes voor wie Dog Rescue Greece bemiddelt, zijn zeer lieve hondjes die over het algemeen erg dankbaar zijn voor de kansen die ze krijgen. Het zijn stuk voor stuk bijzondere hondjes, ieder hondje is uniek en ze hebben vaak een fantastisch karakter.Arnolda Westerduin
Bestuur Dog Rescue Greece Arnolda1
Arnolda
Denk je na het lezen van dit verhaal: “ik zou ook graag mee willen helpen”, bijvoorbeeld als gastgezin? Kijk dan voor meer informatie op de pagina vrijwilligers meld je dan aan.
Vrijwilligers.

Zonder de hulp van vrijwilligers zouden we dit werk niet kunnen doen. Dat geldt voor de al genoemde vrijwilligers in Griekenland, maar ook voor de vele vrijwilligers in Nederland.

Denk aan de gastgezinnen, die zorgen voor de eerste opvang van de hondjes, waardoor ze alvast kunnen wennen aan hun nieuwe leven. Een taak van 24 uur per dag gedurende de periode dat een hondje in opvang is.
Denk ook aan de mensen die bereid zijn honden per vliegtuig mee naar Nederland te brengen, de mensen die de honden van de luchthavens naar de gastgezinnen rijden en de mensen die, verspreid over het hele land, als huisbezoeker meehelpen om elke adoptie een grotere kans van slagen te geven, door te kijken of het gezin en de leefomgeving wel geschikt zijn voor de hond die men graag wil.
Zonder onze vrijwilligers zouden we niet kunnen functioneren en we zijn dan ook zeer dankbaar voor hun fantastische werk.

Over Dog Rescue Greece 07 Hermes
Gouden mandje.

Een hondje aan zijn gouden mandje helpen, vergt veel organisatie en tijd, zowel van het bestuur als van de vele vrijwilligers.
Het team van Dog Rescue Greece is letterlijk elke dag bezig met het werk voor de hondjes, maar beseft iedere keer als een hondje op zijn pootjes terecht is gekomen, dat het al het werk meer dan waard is geweest.

Zien dat een hulpeloos hondje is veranderd in een hondje dat gewoon hond mag zijn en meer dan gewenst is door zijn nieuwe eigenaren, dat is werkelijk de kroon op het vrijwilligerswerk. Daar doen we het met z’n allen voor!
Over Dog Rescue Greece 08 Thelma
Verzekering.

In Nederland is een hond een volwaardig gezinslid dat veel liefde en goede voeding nodig heeft en krijgt.
Toch is dat niet alles. Ook als het even tegenzit en een hond ziek wordt, moet ervoor gezorgd worden.

Ohra 2

Voor de kosten hiervan kunt u zich via Dog Rescue Greece met korting verzekeren bij OHRA.
Klik voor meer informatie op de afbeelding: