Volwassen honden – onze oudere honden

Volwassen honden: onze wat oudere honden die op zoek zijn naar een baasje.
Heeft u de behoefte om liever een iets oudere, volwassen hond te adopteren?
Wilt u graag een hond die al wat meer gevormd is door het leven en de puppy- en puberstreken achter zich heeft gelaten?
Daarvoor hebben we onze volwassen honden of “Oldies but Goldies”; prachtige honden die prima geschikt zijn om met u samen te leven en nog vele jaren uw beste vriend(in) te zijn.

Is een puppy niet veel leuker?

Natuurlijk begrijpen we de aantrekkingskracht van een puppy. Zo’n leuk, klein, enthousiast en speels hondje, als een knuffeltje zo leuk.
Daarbij heeft een puppy zijn hele leven nog voor zich. Als baasje kun je dan de maximale tijd met je hond samen hebben.

Bedenk echter ook dat u met een puppy het grootste deel van de opvoeding nog te doen heeft, inclusief de puberteit. Dat is een grote verantwoordelijkheid.
Een puppy is vermoeiend, sloopt graag, kan in zeven sloten tegelijk lopen en is meestal nog niet zindelijk.
Zindelijkheidstraining in huis kan een flinke tijd in beslag nemen en dat is echt niet zo leuk.
Ook is het afwachten hoe groot de puppy op volwassen leeftijd gaat worden. Wij kunnen slechts een schatting geven. Hoe groot de hond uiteindelijk gaat worden is afwachten.
Een jonge hond heeft juist ook in de puberteit een consequente en duidelijke leiding nodig, zelfs al lijkt het alsof niets door wil dringen en ongehoorzaamheid vanzelfsprekend is.

Daarom een volwassen hond!

Bij een volwassen hond zijn de puppystreken al voorbij. Het karakter is al gevormd en de hond kan door het baasje goed bijgestuurd worden in het gedrag.
De binding met een volwassen hond kan zeker net zo groot worden als de binding met een puppy. Het feit dat de hond pas op latere leeftijd bij zijn baasje is gekomen, doet daar niets aan af. Elk van de Oldies but Goldies kan diep in je hart kruipen.

Al moet een volwassen hond nog leren waar hij de behoefte kan doen, hij heeft al wel de controle over zijn blaas om het op te houden.
Zindelijkheid in huis is dus snel te bereiken.
Het formaat van de volwassen hond is een vaststaand gegeven. Er is geen onzekerheid over hoe groot hij nou precies gaat worden.

Onze Oldies but Goldies uit Griekenland hebben een verleden waarin het belangrijk was zo verdraagzaam mogelijk te zijn naar andere honden.
Onnodig vijanden maken is niet slim, als dagelijks zien te overleven al zo moeizaam is.
Daarom is een volwassen hond doorgaans ook goed te plaatsen bij een al aanwezige hond in huis. Het moet uiteraard wel van twee kanten komen.

De “Oldies but Goldies” staan tussen alle andere honden die u van Dog Rescue Greece kunt adopteren. Toch kunt u ze eenvoudig vinden, door
“Oldies but Goldies” te selecteren zoals aangegeven op deze afbeelding.
Web uitleg Oldies

Homepage 01 Honden ter Adoptie 03c Golden Oldies

Ga daarvoor naar de pagina Baasje gezocht met onze honden ter adoptie en maak een keuze voor één van deze prachtige honden. U komt op die pagina door op de afbeelding hieronder te klikken, door op de blauwe knop “Baasje gezocht” te klikken of door in het menu “Baasje gezocht” te kiezen voor “Honden ter Adoptie”.

Homepage 01 Honden ter Adoptie 03c Golden Oldies