Alba ze heeft liefde gekend

Alba, ze heeft liefde gekend.

Dit is het verhaal van Alba, een Griekse zwerfhond voor wie een lang en gelukkig leven helaas niet was weggelegd, maar ze heeft liefde gekend in haar leven.

Alba was één van de eerste honden die in 2015 gered werd. Ze verkeerde in een zeer slechte staat toen ze werd gevonden. Ze was besmet met ehrlichia en haar lichaam was bedekt met schurft.

Alba, ze heeft liefde gekend, gevonden
Alba, ze heeft liefde gekend, gevonden
Alba, ze heeft liefde gekend, gevonden

De vrijwilligers in Griekenland hebben haar laten behandelen en hebben haar verzorgd. Nog in hetzelfde jaar 2015 was ze genezen van de ehrlichia en was de schurft verdwenen. Alba was veranderd in een prachtige en flinke hond van rond de 40 kilo.

Alba genezen
Alba genezen

Het was dan ook triest toen na alle behandelingen Alba instortte en ze werd gediagnosticeerd met epilepsie. Zo begon een nieuwe periode om te proberen haar stabiel te maken.

De behandeling met medicatie hielp niet veel en de dierenartsen probeerden het met cocktails. Dat werkte averechts en het bracht Alba in de buurt van dood. Van een gezonde hond van 40 kilo was ze afgezwakt naar 15 kilo. Iedereen dacht dat dit het einde was voor Alba, maar één dierenarts en het team van vrijwilligers gaven de strijd voor haar niet op.

Alba bijna dood
Alba bijna dood

Na 2 maanden intensieve behandeling kwam ze in de zomer van 2016 10 kilo aan. Ze kreeg geen medicatie meer en verhuisde naar een opvanggezin waar ze intensieve zorg en voedsel kreeg. Zo werd ze binnen een jaar een nieuwe hond, ze woog 35 kilo en er waren geen epileptische aanvallen meer.

Voor Alba was 2017 een mooi jaar, ze was als het ware opgestaan uit de dood en ze was vrij van epileptische aanvallen.
Haar testresultaten waren goed, ze was een andere hond die een goed leven leidde in de buurt van het strand en ze sloot vriendschap met de andere honden.

Alba vrij van epileptische aanvallen
Alba vrij van epileptische aanvallen
Alba vrij van epileptische aanvallen
Alba vrij van epileptische aanvallen

Begin dit jaar, 2018, kreeg ze af en toe weer kleine epileptische aanvallen. Ze werd onderzocht en kreeg opnieuw medicatie om deze aanvallen tegen te gaan.
Helaas werden de aanvallen steeds meer en steeds heftiger. De zware aanslagen op haar lichaam werden haar uiteindelijk fataal. Op 5 juni 2018 verloor ze deze oneerlijke en ongelijke strijd tegen de epilepsie.

Alba was een zwerfhond die twee keer werd gered. De eerste keer van haar trieste bestaan met ziektes en besmettingen, de tweede keer van de gevolgen van epilepsie.

Ze heeft in haar leven gekend wat het is om goed verzorgd te worden, wat het is om liefde te krijgen. Vanaf het eerste moment toen ze gevonden was werd er van haar gehouden en werd er voor haar gezorgd en toen ze uiteindelijk de strijd verloor, stierf ze in de armen van de vrouw die voor haar zorgde en zoveel van haar hield tot op het allerlaatste moment.

Alba, ze heeft liefde gekend, in herinnering

Haar heengaan betekent een diep verdriet bij de vrijwilligers in Griekenland, maar ook het besef dat er voor Alba nu geen stress en geen pijn meer bestaan.
Ze heeft gevochten voor haar leven en uiteindelijk verloren van een ziekte die zo grillig en zo gemeen is, dat het een ongelijke strijd was, een niet te winnen strijd.

Epilepsie is helaas niet te genezen. Er is medicatie, maar die werkt alleen onderdrukkend en soms heeft de medicatie zelfs amper tot geen effect.
Zo was het voor Alba, het mocht haar niet helpen, de ziekte is haar fataal geworden.

Rust zacht lieve Alba, je zult nooit vergeten worden.
Je was een engel op aarde en nu ben je voor eeuwig een engel.

Alba, ze heeft liefde gekend.