Nieuws over onze hulpacties

Nieuws over onze hulpacties

Zeer dankbaar zijn we voor het overweldigende aantal reacties en donaties voor onze hulpacties.
We vertellen u graag over de resultaten (tot nu toe) van de hulpacties “Aspropyrgos en Loutraki”, “Slachtoffers van de branden” en “Pitty”.

Hulpactie Aspropyrgos en Loutraki

Nieuws hulpacties - Aspropyrgos en Loutraki

Help ons deze vergeten honden te helpen!

Met deze noodkreet startten we in juni de hulpactie voor de zwerfhonden in de hel op aarde: de industrieterreinen Asropyrgos en Loutraki bij Athene. Een groepje vrijwilligers daar, helpt er zo’n 50 (Aspropyrgos) en 200 (Loutraki) honden en pups die er aan hun lot zijn overgelaten.

De donaties stroomden binnen. Hiervan hebben we al heel veel kunnen doen om de honden daar te helpen. Zoals:

  • 100 kilo hulpgoederen (voer en medicijnen) zijn geheel belangeloos en exclusief voor Dog Rescue Greece vervoerd naar Griekenland door Jansen Transport uit Drempt.
  • 5 teefjes zijn gesteriliseerd, 1 reutje is gecastreerd.
  • En, last but not least: Purina schenkt voor deze hulpactie iedere maand 150 kilo voer!

En uiteraard gaan we door! Vooral het steriliseren is erg belangrijk, om zo het probleem van overpopulatie van zwerfhonden terug te dringen.

Wilt u ons (blijven) ondersteunen in het helpen van deze vergeten honden?
Op de pagina van Goede Doelen stichting geef.nl vindt u alle informatie over deze hulpactie.

Hulpactie slachtoffers van de branden

Nieuws hulpacties - branden in Griekenland

Helse inferno’s in Matí en Kinetta.

Met geen pen is te beschrijven hoeveel pijn en leed de helse inferno’s op 23 juli in onder andere Matí en Kinetta in Griekenland hebben veroorzaakt. Met man en macht probeerden de overlevenden de dieren te redden. Zwaar verbrande honden, hun tuig soms ingebrand op hun rug, werden met tientallen tegelijk gevonden, naar opvangcentra gebracht en behandeld door dierenartsen. Geen woorden kunnen het verschrikkelijke leed omschrijven wat de branden hebben veroorzaakt.

Vele vrijwilligers gingen direct aan de slag, vaak ondanks hun eigen leed door weggevaagde huizen, vermiste familieleden, of nog veel erger…
Er was voor de opgevangen honden dringend behoefte aan medicamenten. En hiervoor was geld nodig. We zetten direct een hulpactie op.

Dankzij de vele donaties voor deze hulpactie, konden heel veel honden geholpen worden. Onze Griekse vrijwilligers konden hun geluk niet op met de ondersteuning die ze ontvingen vanuit Nederland.

Maar we zijn er nog lang niet. Er is nog steeds geld nodig voor medicijnen, behandelingen en opvang. Onze hulpactie is dan ook nog steeds actief en u kunt nog steeds doneren via geef.nl.

Individuele acties

Wat zijn we diep geraakt door de diverse individuele hulpacties, die zijn gestart om slachtoffers van de branden te helpen. Onze dank is groot!
Zo was er bijvoorbeeld de actie van Wings for Animals, waarvan we heel veel goederen, medicamenten en voer kregen. Dat is allemaal inmiddels aangekomen in Griekenland.
Een andere unieke actie is ‘a painting for Greece’, opgezet door onze vrijwilligster Juliette Oomen. Op haar pagina op Geef.nl is te lezen:
“Onder alle donateurs verloot ik een huisdierportret naar keuze! Het geld gaat via de stichting Dog Rescue Greece naar hulpgoederen voor de getroffen dieren en asielen in Griekenland.”
Interesse in deze prachtige prijs? Kijk op de Actiepagina van ‘a painting for Greece’ op geef.nl.

Hulpactie Pitty

Nieuws hulpacties - het gaat goed met reutje Pitty 19 juli 2018

Onze actie voor kleine Pitty.

En dan is er nog onze actie voor kleine Pitty. Toen hij in Griekenland werd gevonden, balanceerde hij op het randje van de dood. Een hoopje botjes met een velletje er overheen. Botjes zo zacht als boter, pootje gebroken, ernstig ondervoed en uitgedroogd. Gelukkig werd hij net op tijd gevonden en naar de dierenarts gebracht.

Hij werd behandeld, geopereerd en weer tot leven gebracht.
Daarvoor was – en is nog steeds – veel geld nodig. Gelukkig gaven veel mensen met liefdevolle hand wat ze konden missen voor Pitty.

Dat heeft ertoe geleid dat hij nu helemaal opbloeit. Hij komt aan en gaat weer geloven dat er ook voor hem geluk is weggelegd.
De laatste foto’s in zijn album zijn dan ook veelzeggend: Pitty ziet er nu al compleet anders uit dan toen hij voor de eerste keer op die behandeltafel werd neergelegd. Kijk maar eens naar het album van Pitty op google foto’s.

Ook namens Pitty zeggen wij: Efcharisto poli, heel hartelijk dank!

Hij is er nog niet en er zijn nog veel behandelingen nodig. De actie voor Pitty staat daarom nog open op geef.nl.

Efcharisto poli – Hartelijk dank

Tot zover het nieuws over onze hulpacties.

Ondertussen gaat ook het gewone werk gewoon door.

Op onze website staan vele lieve en prachtige hondjes die wachten op hun eigen zachte, warme mand in Nederland.

Efcharisto poli voor alle steun bij onze hulpacties, hartelijk dank!