Veilige tuigjes voor onze adoptanten

Veilige tuigjes voor onze adoptanten

Om uw hond aan te lijnen heeft u de keuze tussen halsbanden, diverse soorten tuigjes en diverse soorten lijnen. Wij adviseren onze adoptanten om de honden aan te lijnen met vaste lijnen aan veilige tuigjes.
Bij het ophalen van een geadopteerde hond stellen we het gebruik van een veilig en degelijk tuigje zelfs verplicht.

Onze honden verlaten het vliegveld alleen goed aangelijnd, bij voorkeur ook voorzien van een tracker of als alternatief in een bench, reisbench of draagbench.

Aankomst op vliegveld

Aankomst tuigje adoptant
Tuigje en tracker 02
Aankomst bench
Aankomst reisbench
Aankomst Xana burberry

Veiligheid

Net zoals u een klein kind niet los laat lopen op straat, zo ook uw hond niet. Want het gevaar van weglopen of onder een auto komen is, net zoals bij kinderen, een reëel gevaar.
Daarbij heeft uw hond tijdens de wandeling uw (bege)leidende hand nodig.

Onze voorkeur voor vaste lengte lijnen en tuigjes en de reden dat al onze honden in gastgezinnen een speciaal tuigje dragen, vertellen we u in het artikel over aanlijnen met tuigjes en het artikel over aanlijnen met een vaste lijn.

Tuigje kopen

Dog Rescue Greece laat tuigjes op maat maken. Deze tuigjes worden gebruikt voor de honden die in gastgezinnen verblijven. Ook bij aankomsten van honden op het vliegveld hebben de vrijwilligers van Dog Rescue Greece altijd een voorraad tuigjes bij zich.

Meerdere malen gaven adoptanten aan graag het tuigje dat de hond in het gastgezin draagt of bij aankomst omgedaan krijgt over te willen nemen. Wij zijn graag aan deze wens tegemoet gekomen, omdat we sterk hechten aan het gebruik van een goed tuigje.
Als stichting zonder winstoogmerk hebben we besloten de tuigjes tegen vergoeding van de kostprijs aan de adoptanten mee te geven.

2-bands Y-tuigjes

Tuigje 2 bands 01
Tuigje 2 bands 02
Tuigje 2 bands 03
Y tuigje 01
Y tuigje 02
Y tuigje 03

Onze adoptie-begeleidsters informeren u graag over de tuigjes wanneer u als adoptant met hen in gesprek bent tijdens de adoptie-procedure.