De vijf droppies van Dierendag

De vijf droppies van Dierendag

Vandaag is de dag. Vandaag moet het gebeuren. Ik ga midden op de weg staan en zal net zo lang blijven wachten tot er iemand stopt. Tot er iemand begrijpt wat ik bedoel. Smekend kijk ik de mensen in de voorbijrazende auto’s aan.

Ondertussen blijft het noodweer maar aanhouden. Opgeven kan niet, er is niet veel tijd meer. Dan, eindelijk, stopt er een auto. De mevrouw achter het stuur stapt uit en komt naar me toe. Ja, dit is het moment! Ik leid haar naar de plek.
Ze ziet ze direct en pakt ze alle vijf op. Het is gelukt! Dankbaar kijk ik nog een keer de mevrouw aan en loop vervolgens weg…

5 Droppies van Dierendag 01 mama
Dierendag in Griekenland

Dit alles speelde zich af op Dierendag in Griekenland.
Arnolda reed in de stromende regen, het was vreselijk noodweer. Ze sloeg de bocht om en zag daar mamahond staan. Midden op de kruising.

De auto voor me keek ze helemaal na, bleef die volgen met haar smekende blik. Ik zag haar tepels en wist direct dat er iets aan de hand was. Ze wilde iets. Een hond staat niet zomaar tijdens noodweer midden op de weg. Ik volgde haar en zag haar achter een open hek van een fabriek verdwijnen. De meneer van het terrein zag me en vertelde dat ze drie pups zou hebben. Mama leidde me naar ze toe. Daar lagen ze, vijf pups. Drijf- en drijfnat te rillen in het gras.

5 Droppies van Dierendag 02
Thuis

Thuis knapten de pups snel op, na een grondige wasbeurt en eten en drinken. Het bleken twee reutjes en drie teefjes te zijn. We gaven ze namen met een D, in herinnering aan de dag dat mama hun leven redde.
De pups heten Daan, Dirk, Donna, Doortje en Donja. En het gaat goed met ze! In alle rust (nou ja, meestal dan…;-), kunnen ze nu veilig aansterken en groter worden.
Als het moment daar is, zullen ze allemaal naar Nederland komen. Houd onze website in de gaten!

5 Droppies van Dierendag 03

En kijk ook eens naar het mooie filmpje over de Droppies:

Nawoord:

Inmiddels heeft Arnolda de verblijfplaats van mama gevonden. Ze leeft daar samen met een paar andere honden.
Ze krijgt nu regelmatig eten en ze durft steeds dichterbij te komen. Hopelijk komt er een moment dat ze zich laat pakken, zodat ze in ieder geval gesteriliseerd kan worden.